Shopping tandas rumah

wpid-dsc_7432.jpg

Ni lah benda paling pelik pernah saya shopping seumur hidup. Haha Shopping tandas untuk rumah yang sedang dibina. Rupanya banyak jenis tandas ada kat market, banyak jenama dan pilihan. Kelabu mata jap bila sampai kat Orange. Mula-mula saya tak nak pun shopping kat Orange ni, tapi disebabkan promosinya yang boleh tahan mantap, mengalir juga dalam […]

Ramly Burger pun ada restoren?

Ramly burger cafe

Alamak.. memang ketinggalan zaman betullah saya ni. Hari ni baru tahu yang Ramly Burger pun ada cafe atau restoren atau kiosk. By the way, maklumat yang ada pun tak berapa cukup. Saya cuba cari lebih banyak info, tapi tak banyak info dijumpai. Sedangkan Ramly ni jenama tak asing lagi di Malaysia. Saya tahu pasal Ramly […]

HSBC juga sama macam Zionis lain, masuk dalam senarai boikot

Saya sendiri tak pernah guna HSBC secara direct untuk tujuan perbankan saya kecuali hanya urusan cek melibatkan pembayaran dari Says dan Nuffnang. Itu hanya untuk duit masuk kerana syarikat tersebut menggunakan HSBC. Kalau nak harapkan saya simpan duit dalam akaun HSBC, mungkin tidak lah sebab itu company asing. Selain dari syarikat asing seperti HSBC, saya […]

Beli Barang dari Jepun, Ini Penjual Yang Boleh Dipercayai

beli barang dari jepun

Jika anda pernah melancong ke Jepun, sudah tentu anda tahu yang barang-barang seperti branded item macam Fossil, Coach, jam G-Shock, Casio limited edition harganya jauh lebih murah dari Malaysia. Memang harga barang di sana lebih murah, saya sendiri sudah 3 kali ke Jepun. Dua kali sebagai transit beberapa hari manakala sekali lagi atas sumbangan AirAsia […]

Nikon 1 NIKKOR 10-100mm f/4.5-5.6 VR (Black)

Beli lens dari Jepun

Dekat 6 bulan juga saya duk usha nak beli lens untuk kamera Nikon J1 yang saya duk guna untuk travel. Dalam beberapa senarai lens yang berkenan, cuma satu je yang betul-betul saya nak iaitu yang Nikon 1 NIKKOR 10-100mm f/4.5-5.6 VR (Black). Malangnya, puas cari di kedai-kedai kamera di Kelantan, langsung tak de. Kena order dahulu […]