Withdraw duit di ATM pun kena GST

rp_preview_bank_card.jpg

Saya sebelum ni tak berapa ambil peduli sangat pasal GST sebab tak ada pilihan nak buat. Lagipun, dah tak practice in accounting ni lagilah jadi malas. Tapi nampak gaya, kena dah mula ambil tahu sebab hampir semua benda dah kena GST. Termasuklah income dari blogging! Haa, blogging pun kena GST dan aku tak faham kot […]

Unboxing PROLiNK PRO850SFCU Super-Fast Charging UPS 850VA with AVR

PROLiNK PRO850SFCU Super-Fast Charging UPS 850VA with AVR

Ni dah kali ketiga rasanya saya beli barang dari Ipmart. So far boleh dipercayai lah. Pertama kali beli ialah headphone Logitech G35 Gaming Headphones – 981-000116, lepas tu beli Logitech Wireless Trackball M570 – AMR. Dua-dua barang cepat sampai. Kemudian hari ni beli PROLiNK PRO850SFCU Super-Fast Charging UPS 850VA with AVR. So, ketiga-tiga barang ni selamat sampai hanya dalam […]

Beli winter clothes online murah

kids thermal clothes in Malaysia winter clothes online store

Okay, tak lama lagi Autumn season kan, lepas tu Winter season. Nasib baik saya tak suka melancong masa musim sejuk, sebabnya banyak kena bawa baju dan ianya sejuk. Haha So luggage pun berat, bila berat saya kena guna lebih tenaga untuk heret luggage tu. Itulah juga alasan mereka yang tak nak melancong musim sejuk/winter. Tapi […]

Shopping tandas rumah

wpid-dsc_7432.jpg

Ni lah benda paling pelik pernah saya shopping seumur hidup. Haha Shopping tandas untuk rumah yang sedang dibina. Rupanya banyak jenis tandas ada kat market, banyak jenama dan pilihan. Kelabu mata jap bila sampai kat Orange. Mula-mula saya tak nak pun shopping kat Orange ni, tapi disebabkan promosinya yang boleh tahan mantap, mengalir juga dalam […]