post

Beli Barang dari Jepun, Ini Penjual Yang Boleh Dipercayai

beli barang dari jepun

Jika anda pernah melancong ke Jepun, sudah tentu anda tahu yang barang-barang seperti branded item macam Fossil, Coach, jam G-Shock, Casio limited edition harganya jauh lebih murah dari Malaysia. Memang harga barang di sana lebih murah, saya sendiri sudah 3 kali ke Jepun. Dua kali sebagai transit beberapa hari manakala sekali lagi atas sumbangan AirAsia […]

post

Nikon 1 NIKKOR 10-100mm f/4.5-5.6 VR (Black)

Beli lens dari Jepun

Dekat 6 bulan juga saya duk usha nak beli lens untuk kamera Nikon J1 yang saya duk guna untuk travel. Dalam beberapa senarai lens yang berkenan, cuma satu je yang betul-betul saya nak iaitu yang Nikon 1 NIKKOR 10-100mm f/4.5-5.6 VR (Black). Malangnya, puas cari di kedai-kedai kamera di Kelantan, langsung tak de. Kena order dahulu […]

post

Tip dapat parking mudah bila ke Bazar Ramadhan

Dah dua hari saya singgah di Bazar Ramadhan Kota Bharu dekat Stadium Sultan Mohd IV ni. Seperti tahun-tahun lalu, saya singgah seawal jam 3.00 hingga 3.30 petang dan keluar sebelum jam 4.30 petang. Kalau keluar lepas jam 4.30 petang, alamatnya saya perangkap diri dalam kesesakan lalu lintas. Traffic bulan puasa selepas waktu pejabat di Kota […]

post

Cara tukar dari Maxis, Celcom, Digi ke Altel

Memang ramai nak guna line telefon ALTEL sekarang ni. Bukan sahaja sebab ia laju, tapi sebab murah dari jenama Telco lain. Saya tak jual sim kad ALTEL, tapi saya rekemen apa yang bagus kat blog ni. Kalau scam, saya cakap scam. Kalau nampak potensi nak jadi scammer, pun kita cakap jugak. Sekadar tolong. Tak salah […]