Prince of Forex

Ada beberapa pembaca saya tanya pasal Prince of Forex. Eh eh, sejak saya tulis pasal GWGFX ni ramai pula yang hubungi tanya pasal skim forex atau forex related thingie kan. Tak pe lah. Mana yang boleh saya jawab, saya jawab. Jujurnya saya tak kenal pun beliau, dan official fanpage dia kerap keluar di newsfeed saya […]

Tentera US datang Malaysia, orang kita kalut macam perang. Padahal kita dengan US ialah BFF

Ramai sekarang ni yang gigih sibuk share di Facebook, gambar-gambar tentera USA datang Malaysia. Dari kegigihan itu juga, munculnya pelbagai teori konspirasi yang bukan-bukan. Jauh betul orang kita berfikir, sibuk dorang fikir siap share lagi di Facebook. Tapi tak sibuk nak cari fakta! Duk sebar benda karut marut dalam fikiran dia, bukan sebar berita sebenar. […]

Sekarang Obama nak serang Syria

Sekarang Obama nak serang Syria

Obama ni setan betul kan. Dia dengan ISIS tu kan ally, ally tu dalam BM kita maksudnya sekutu. Dulu, ISIS dapat senjata dari USA. Tapi at certain point, ISIS dan jadi di luar kawalan ganasnya maka USA ambil point ni untuk serang Syria konon strategi anti ISIS. Sedangkan dulu Obama yang berpakat dengan ISIS untuk […]

Kertas EXAM UPSR Bocor, ini semua salah LEMBAGA

Geram betul kan bila tau tau je soalan exam UPSR bocor, buang karan budak-budak yang dah get ready untuk exam. Lagipun, bukan satu yang bocor malah kertas Bahasa Inggeris pun bocor juga. Sehinggakan ada yang cuma ambil masa 15 minit untuk jawab soalan objektif. Aku harap la, orang yang bocorkan soalan ni ditangkap cepat-cepat dan […]

ODFX

Ramai juga pembaca blog ini bertanyakan tentang ODFX. Jujurnya saya malas dah nak tulis pasal scam scam ni, lepas orang GWGFX ugut nak hancurkan blog ni disebabkan pendedahan dalam blogpost di sini. Maklumlah, kita cakap benda betul ni kadang-kadang orang sakit hati. Apapun, berkenaan ODFX, saya simpulkan benda mudah berkenaan pelaburan forex supaya jadi panduan […]