Macai detected

Jimmy UfunGroup

Aku jarang nak tulis pasal macai kat blog ni. Dan juga jarang aku nak update atau approve komen macai. Tapi kadang-kadang, nak up juga komen dari macai tegar ni. Tiba-tiba Jimy Ufungroup datang komen bertubi-tubi kat post-post pasal UFUN scheme ni. Rajin betul si Jimy Ufungroup komen. Macam panas bontot je gayanya. Ini baru sebahagian […]

Promosi murah dari Etihad dan Malaysia Airlines

promosi Malaysia Airlines ke Darwin 2

Sesiapa yang nak melancong murah-murah ke Eropah, boleh book guna Etihad. Ni perkongsian daripada page Ramble and Wander, salah satu blog travel di Malaysia tapi dalam bahasa Inggeris. Terbang dari Kuala Lumpur ke London cuma RM1043 SAHAJA.  Serius murah. Sesiapa pun boleh melancong ke London macam ni. TAPI ingat, jangan harap la nak pergi balik […]

Withdraw duit di ATM pun kena GST

rp_preview_bank_card.jpg

Saya sebelum ni tak berapa ambil peduli sangat pasal GST sebab tak ada pilihan nak buat. Lagipun, dah tak practice in accounting ni lagilah jadi malas. Tapi nampak gaya, kena dah mula ambil tahu sebab hampir semua benda dah kena GST. Termasuklah income dari blogging! Haa, blogging pun kena GST dan aku tak faham kot […]

Cara bina blog di blogspot.com

Cara atau panduan bina blog dengan blogspot ni saya kongsikan untuk kawan saya yang baru nak bina blog, but it might be useful for you too. Sebelum ni, meh saya ceritakan pasal blog. Bina blog ni ada banyak cara. Samada dengan WordPress, Blogspot, Joomla dan sebagainya. Yang paling saya gemar ialah WordPress, dan hampir semua […]