Tak perlu pakai pencuci muka, muka bebas jerawat

Saya tahu, ramai yang jumpa blog ini dengan keywords berkaitan mederma gel, pencuci muka cetaphil dan seumpamanya. Untuk makluman, sekarang saya dah tak pakai apa-apa jenis pencuci muka langsung. Saya dah berhenti guna pencuci muka Cetaphil tu, dah berhenti guna moisturizer dan toner. Bedak dan foundation Maybelline pun dah tak pakai juga. Kat muka saya […]

Idea Bisnes Dari Rumah – Sewakan Bilik Yang Kosong di AirBnB

Sebelum saya tulis lanjut tentang AirBnB, lebih baik saya ceritakan dahulu apa itu AirBnB. AirBnB ialah satu bentuk marketplace khidmat sewa bilik kepada pelancong. Sama seperti Agoda.com atau Booking.com, cuma yang membezakannya ialah ia lebih kepada bilik sewa. Ia boleh jadi bilik di apartment atau rumah yang anda duduki, atau yang anda tak duduki. Contohnya, […]

Kenapa Anda Kena Pasang Driving Camcoder Untuk Kereta Anda?

Sedang saya di Facebook tadi, ada nampak kawan-kawan share satu video di mana seorang lelaki menghimpit-himpit untuk masuk laluan kanan tanpa bagi signal. Kemudian, setelah dia dapat masuk line tu, tiba-tiba pula dia keluar kereta dan ambil gambar mengatakan yang kereta dilanggar oleh pemilik kenderaan di belakang. Susah saya nak cerita kes ini, tapi dari […]

Berniaga Online Cara Bijak Dangan Online Store

Saya lihat ada satu perkembangan baik di wall Facebook saya, di mana kebanyakan rakan-rakan saya asyik betul upload gambar produk jualannya. Maksudnya, dah ramai orang kita sedar yang kita kena berniaga untuk buat lebih duit. Namun, saya tidak pernah komen PM PM PM kat ruangan komen gambar di Facebook, kerana itu bukan cara saya berniaga. […]

This Blog Suddenly Created Yesterday, After MH370 Went Missing

As always, tendency to blame Muslim as a terrorist is everywhere. Not only in USA or French, but also in China. Anyway, I just feel weird about a blog called GLODEF. They claim themselves as GLODEF, is a borderless organisation working with Governments around the world in matters concerning defence and security. If you are eager […]

Stolen Passport in MH370

mh370 - 2

Many of us aware about the two stolen passport on MH370 Malaysia Airlines from Kuala Lumpur to Beijing. Here is a great and thoughtful comment on Bloomberg Facebook page by Eugenio Galeotti It’s not a question of “that” airport (assuming you’re talking about KLIA) if it was a case of terrorism. As a hypothesis, the two […]

Khabarnya, Tiada Penumpang Itali dalam Pesawat MH370 – Luigi Maraldi

Agensi berita Itali melaporkan yang tiada Luigi Maraldi sebenar (warga Itali) dalam pesawat MH370. Ini kerana, sebaik Luigi Maraldi  mengetahui berita pesawat tersebut “hilang”, beliau terus menghubungi ibu bapanya di Itali dan memaklumkan bahawa beliau selamat berada di Thailand. Passport Luigi Maraldi  dicuri dan dia sudah mendapat passport baru. Jadi, soalnya di sini, warga negara manakah yang menggunakan […]

Roboforex in Malaysia illegal?

For those who want to know which forex broker is legal in Malaysia, here, let me tell you. NONE! Not only Roboforex but all other forex brokers. According to the Malaysian law, individual forex trading that you are doing online (using Metatrader 4 or 5) is considered illegal. You must obtain a license to trade […]