Biarlah dia nak solat tepi parit pun. Apa kau susah?

Sembahyang tepi parit pun jadi isu

Saya pelik dengan segelintir masyarakat kita yang terlalu mudah menghukum. Hanya sekeping gambar dimuat naik di internet, beribu komen dikeluarkan tanpa berfikir panjang. Tak ada langsung huznuzhon dalam diri tu. Orang lain yang solat, kau pulak yang sibuk. Orang lain yang solat, kau pulak yang tukang ambil gambar. Dia solat je pun, bukan dia berak […]

Buat akaun syarikat dengan Microsoft Excel

Sekarang ni dah ramai dari kita yang buat bisnes samada secara online mahupun offline. Saya suka tengok orang Melayu berniaga, walaupun secara sambilan dari rumah atau sambilan dari kerja sepenuh masa. Sekurang-kurangnya anda mula sedar kepentingan berniaga dan faham sedikit sebanyak dengan dunia perniagaan. Berniaga tak mudah, kerana itu bukan semua orang berniaga. Hanya yang […]

Harga minimum pakej umrah

Harga minimum pakej umrah

Bagi sesiapa yang bercadang nak pergi umrah, tapi tak tahu pakej mana yang sesuai based on bajet anda.. sekarang ni diperkenalkan satu guideline untuk anda buat pilihan. Iaitu harga minimum pakej umrah ialah sekitar RM 4,900. Itu harga minimum. Bagus juga ada garis panduan begini. Sebab, sebelum ni pun dah banyakk kes kita dengar tentang […]

Only RM 31.08 for .my, .com.my, .net.my and .org.my

In the spirit of 57th Merdeka celebration, this promotion is specially dedicated to all Malaysians and companies to register NEW domain name. Only RM 31.08 for .my, .com.my, .net.my and .org.my Terms and Conditions apply 1. Promotional price is valid for new .my, .com.my, .net.my and .org.my domain name registration from 30th August 2014 to […]

Percuma 2 Bulan AirAsia On Board Wifi

AirAsia Wifi On Board

Pandai betul Tony Fernandes dalam merebut peluang dan menarik pelanggan. Memang dia businessman yang bijak, no wonder lah dia boleh bawa AirAsia dari syarikat kecil dengan beberapa pekerja sehingga ke tahap AirAsia sekarang. Saya sendiri lebih kerap gunakan AirAsia berbanding Malaysia Airlines. Boleh bilang dengan jarilah kekerapan guna Malaysia Airlines. Nak buat macam mana, dah […]