Withdraw Hotforex kali ke-31

hotforex review

Baru-baru ni ada pembaca blog aku ni PM tanya apa bukti Hotforex bukan scam macam GWGFX dan sebagainya (dia maksudnya broker yang aku cop scam dalam blog ni). Jadi aku assume, memang ramai orang tak boleh bezakan antara broker forex sebenar dan fake broker. Fake broker maksud aku, broker yang menyamar sebagai broker forex. Dia… [read more]

Apabila pelanggan minta diskaun

cara berurusan pelanggan online

Hari ni nak kongsikan sikit pengalaman aku sebagai orang kerja online full time. Kita deal dengan client atau customer dari segenap pelusuk dunia (yep, kebanyakan pelanggan aku orang Malaysia, tapi ramai juga dari negara lain terutamanya negara Arab, Jepun dan Korea). Kebanyakan pelanggan Arab ni lah yang selalu suka minta diskaun (memang nature dia macam… [read more]

Kelas Hafizzat Rusli menipu?

Rasanya ada aku tulis pasal kelas Hafizzat Rusli sebelum ni dalam blog ni. Cuma masa tu, budak Pijat (nama panggilan dia) atau¬†Hafizzat Rusli ni masih baru di Malaysia, dia guna nickname Prince of Forex. Masa tu testimonial pun belum ada lagi. Yang ada cuma gambar dia naik berdiri atas kereta Lambogini putih. Alah, aku sendiri… [read more]

Tak masuk akal, MARA nak bela penjenayah seksual kanak-kanak

penjenayah seksual malaysia di london

Berita pasal jenayah seksual pelajar tajaan MARA di UK betul-betul mengejutkan aku. Dan umat di sini. Lagi terkejut bila aku baca berita pasal MARA nak bagi peluang kedua kepada penjenayah seksual tersebut. Kononnya, rugi yang kepandaian dia tu di sia-siakan. Orang dalam gambar di atas ni, namanya¬†Nur Fitri Azmeer Nurdin. Didapati bersalah atas 13 pertuduhan… [read more]

EURUSD minggu ini

belajar forex mudah

Seronok kan harga EURUSD, gold price, dan kebanyakan pair lain dalam keadaan trending minggu lepas. Bila market trending, kita pun rasa senang hati nak trade. Kalau market tengah correction atau retracement, memang nak ngadap chart pun rasa semput je. Minggu ni aku trade rilek-rilek sikit. Tak nak laju macam minggu lepas. Mungkin akan monitor pergerakan… [read more]

Bukan semua pemandu MYVI jahat macam ahli FMC

maklumat ahli kelab FMC

Aku sendiri pun ada jugak kereta Myvi, sekarang kereta tu aku tinggalkan kat Malaysia untuk kegunaan mak ayah aku. Kalau balik kampung nanti, boleh aku tumpang guna. Ayah aku pun dah dekat 70 umurnya. Dan dia memang bukan jenis rempit atau lumba. Jarang-jarang sekali dapat saman. Kalau ada saman pun, selalunya di Raub, Pahang iaitu… [read more]