Belajar forex – cara buat channel

belajar forex mudah

Selamat hari minggu pembaca yang budiman. Hari ni nak cerita pasal channel dalam trading. Teknik channel ni boleh guna bukan sahaja untuk currency market (forex), tapi apa-apa jenis instrumen pun termasuklah saham, commodity dan sebagainya. Selalu aku guna channel untuk tengok support dan resistance semasa price bergerak dalam jajaran sempit. Jajaran sempit tu contohnya kau… [read more]

Withdraw Adsense terus ke akaun bank tempatan

Withdraw adsense ke local bank account

Sekarang ni aku tengok ramai betul blogger di Malaysia duk bercakap pasal Google Adsense. Jadi aku pun tumpang sekaki jugak la sementara isu masih panas ni. Hihi Kebetulan pulak income Adsense baru je masuk. Walaupun tak banyak, tapi ok lah dapat dalam RM360 juga based on current exchange rate. Musim-musim GST ni, nak tak nak… [read more]

Polis Bangkok tangkap 4 eksekutif UFUN

Kalau sebelum ni pembaca blog aku ramai juga yang back up UFUN ni dan membantai aku sebab aku cakap UFUN tu bakal sontot atau scam, aku nak tengok apa pula reaksi dorang selepas baca berita Bangkok Post pasal penahanan empat ekor eksekutif skim cepat kaya di Thailand, membabitkan wang berjumlah 10 billion Bhat. Dan empat… [read more]

Bantuan mulakan bisnes oleh MAIWP

bantuan zakat wilayah persekutuan

Ada satu usaha yang cukup bagus dibuat oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan dalam meningkatkan taraf hidup golongan asnaf. Dah banyak program berfaedah yang aku tengok dorang buat (yang perlu dipelajari oleh pengurusan zakat lain terutama Kelantan). Sesiapa yang cukup syarat, bolehlah memohon untuk mulakan perniagaan. Nak cerita panjang pun, aku tak ada maklumat lanjut… [read more]

EURUSD time to buy?

EURUSD dah sampai masa untuk buy 2

Ni graf EURUSD, aku ada buy tiga empat hari lepas, tapi tak post kat blog atau Facebook pun sebab aku sendiri tak yakin yang ia akan menguntungkan. Bukan apa, dalam keadaan gold price macam tu, aku rasa hanya 70% je yakin yang EURUSD dan Gold price dah habis zaman bearish. Semalam baru aku nampak petanda… [read more]