post

Bisnes Online | Dropshipper yang bermasalah

Masalah bisnes online - dropshipper yang malas

Memang ramai dikalangan kita yang nak berniaga online, dan salah satu caranya ialah dropship. Bagi sesiapa yang tak tahu, dropship ialah bisnes yang anda tak perlu simpan stok. Anda promosi barang peniaga lain, kutip bayaran, kemudian buat bayaran kepada penjual sebenar, dan penjual sebenar akan poskan barang tersebut. Anda akan untung melalui perbezaan harga jualan […]

post

Perlukah bagi nama anak panjang-panjang?

Perlukah tulis nama anak panjang-panjang

You Named Me…What? Dua perkara yang sedang jadi perhatian di media social sekarang ni. Satu, luahan hati Saiful Nang kepada Najibun lepas Najibun naikkan harga minyak sebanyak 20 sen. Dua, nama terpanjang di Malaysia. Berkenaan Saiful Nang, entah kenapa lah, semua pendapat beliau saya setuju. Kenapa dia selalu betul bila bagi pendapat ya? Semuanya logik […]

post

Withdrawal Hotforex USD929

hotforex malaysia

Rezeki awal bulan, saja withdraw untuk bayar bahagian lembu untuk raya korban. Withdrawal pun dah selamat masuk ke akaun Skrill saya, dan akan dipindahkan ke local bank dalam masa terdekat. Ok lah, ini akaun kecil je kan. Bukan akaun besar macam otai-otai forex yang lain. Kalau akaun kecil-kecil macam ni, agak-agak bila boleh pakai Lamborgini […]

post

Harga minyak Ron95 naik lagi 20 sen, Maslan cakap macam puii

harga minyak naik 20 sen

Rasanya semua orang dah tahu yang harga minyak Ron 95 naik lagi 20 sen menjadikan harga baru RM 2. 30 per liter. No wonder la Mahathir kerap komplen kerajaan akhir-akhir ni. Memang yang kena komplen tu tak pandai urus duit pun. Zaman Mahathir dulu, tak ada kot macam ni punya laju harga minyak naik. Padahal, […]

post

Kisah kucing montel warna oren

Kisah kucing montel oren

Saya assume dah ramai betul yang tengok kucing oren yang gemuk ni sebab gambar dia dah jadi viral kat media social. Nama kucing oren ni, Nuning. Dan owner kepada Nuning ialah tokey Nasi Lemak di Subang, Puan Zareeda Moid.   Dan sebenarnya kucing ni dah berusia 12 tahun. Kalau manusia, tahun ni dia kena exam […]

post

Kesusahan pesakit ialah duit bagi METRO Parking

Bayaran parking PPUM 2

Viral juga news ni hari ni berkenaan bayaran parking yang melampau-lampau di PPUM. Saya kongsikan dibawah: Post by Sukan Star TV. Jangan lupa, sila baca juga di ruangan komen luahan hati pekerja PPUM yang tak ada keistimewaan bab parking ni. Bayangkan beb, sehair pergi kerja kena bayar parking RM 20. Tak ke gila? Belum masuk […]