Ice Bucket Challenge

Ramai juga yang buat cabaran Ice Bucket Challenge, iaitu cabaran mandi dengan air sejuk yang ada ais. Caranya, letak ais dalam baldi pastu simbah kat badan sendiri. Konon untuk menyokong atau support pesakit ALS. Apa itu sakit ALS? Korang Google sendiri ya. Dalam ramai-ramai yang sambut cabaran Ice Bucket Challenge nih, saya nampak menteri kita […]

Resipi Salad 1905 | Salad yang popular di St. Augustine

DSC_8988

Semasa melancong ke St. Augustine tahun lepas, saya terpaksa tunggu giliran selama hampir sejam untuk dapat seat ke Columbia Restaurant. Columbia Restaurant tu konon antara restoren famous la di St. Augustine. Dah alang-alang sampai, why not kita redah aje kan walaupun kena tunggu berjam. Sambil-sambil tunggu turn, sempat saya pusing sekitar St. Augustine. Nampak ada […]

Dah boleh renew lesen memandu di Pejabat Pos

wpid-dsc_7863.jpg

Lega betul bila urusan renew lesen memandu jenis baru dah boleh dibuat di Pejabat Pos. Bukan apa, malas lah nak pergi ke JPJ semata-mata untuk renew lesen. Di Pejabat Pos ni, macam one stop center, semua benda boleh buat hanya dengan pergi ke Pejabat Pos. Tahniah saya ucapkan kepada pihak Pos Malaysia kena buka renew […]

Shopping tandas rumah

wpid-dsc_7432.jpg

Ni lah benda paling pelik pernah saya shopping seumur hidup. Haha Shopping tandas untuk rumah yang sedang dibina. Rupanya banyak jenis tandas ada kat market, banyak jenama dan pilihan. Kelabu mata jap bila sampai kat Orange. Mula-mula saya tak nak pun shopping kat Orange ni, tapi disebabkan promosinya yang boleh tahan mantap, mengalir juga dalam […]

MYBRAIN15

Mybrain 2014

Berita baik bagi sesiapa yang nak sambung belajar, tak kisahlah master ataupun Ph.D, why not cuba apply MYBRAIN15 ni. Mana tahu rezeki, boleh dapat biasiswa untuk sambung belajar kan.