EURUSD time to buy?

Ni graf EURUSD, aku ada buy tiga empat hari lepas, tapi tak post kat blog atau Facebook pun sebab aku sendiri tak yakin yang ia akan menguntungkan. Bukan apa, dalam keadaan gold price macam tu, aku rasa hanya 70% je yakin yang EURUSD dan Gold price dah habis zaman bearish. Semalam baru aku nampak petanda […]

Komisen kedua dari Mobicow USD13.91

Ni kali kedua dah blog ni terima income dari Mobicow. Kali ni tak sebanyak yang bulan lepas, iaitu cuma USD13.91 tapi jumlah sebenarnya dah cukup untuk guna beli domain name blog baru, atau bayar kos hosting blog ini. Atau, boleh beli sepasang baju dah. Blogging ni kalau kena cara, boleh juga jadi medium untuk tambah […]

Google akan lenyapkan “doorway pages”

Seram bunyi tajuknya pun. Dulu-dulu sekitar tahun 2006-2007, zaman aku awal-awal blogging, memang teknik doorway pages ni agak menjadi. Hasilnya, banyaklah blog-blog 2.0 yang aku buat di WordPress.com dan Blogger.com semata untuk membantu web utama aku yang lain. Tapi itu teknik kuno. Zaman sekarang mana ada orang guna teknik tu lagi. Sekarang ni, hampir semua […]

Penipu skim pelancongan

Hah, terkejut aku baca Harian Metro nih. Bukan skim penipuan forex, tapi skim penipuan pelancongan. Kononnya, dia nih kutip duit dengan jual pakej pelancongan yang tak wujud. Dah ramai dah mangsa tipu pelancongan tak wujud ni. Bukan seorang dua tapi jumlah nilainya menjangkau RM 1 juta. Dan dia ni pun kerap tipu pakej-pakej untuk group […]

Banyak betul ajaran sesat pasal GST ni

Sejak akhir-akhir ni, aku tengok ramai betul yang update pasal GST walaupun mereka langsung tak faham macam mana GST tu diimplimentasikan. Contohnya di bawah ni ha. Aku nak nasihat sikit kat orang kita yang memang popular dengan sikap malas membaca, malas berfikir tapi rajin kongsi benda-benda mengarut. Kau ingat kerajaan tu Firaun ke apa nak […]

Tawaran belajar percuma di Arab Saudi bagi lepasan SPM

Kepada adik-adik lepasan SPM yang nak belajar agama. Better korang baca iklan ni betul-betul, mana tahu ada rezeki boleh lanjutkan pelajaran ke Arab Saudi. Dan pengajian di Universiti Islam Madinah ni diiktiraf di seluruh dunia. Tiket pergi balik dari Arab Saudi ke Malaysia pun dapat tiap-tiap tahun. Lagi best, boleh buat haji terus, tak payah […]